top of page

Laserkoulutusta Ylä-Savon ammattiopistossa

Laserkouluttuja Silva Orkosalo-Paananen kouluttaa vuosittain eri oppilaitoksissa satoja eläintenhoidon opiskelijoita. Perjantaina 19. marraskuuta laserkoulutukseen osallistui nelisenkymmentä Ylä-Savon ammattiopiston hevoshieronnan, koirahieronnan ja ravivalmennuksen opiskelijaa.


Laserkoulutus on osa hevostalouden ja eläintenhoidon ammattitutkintoja, joiden aikana opiskelijat tutustuvat eri laitehoitoihin. Laserhoidon lisäksi opiskelijat perehtyvät esimerkiksi huippukylmähoitoon.


Ylä-Savon ammattiopiston koirahieronnan opiskelijat antavat laserhoitoa koiralle.
Ylä-Savon ammattiopiston koirahieronnan opiskelijat antavat laserhoitoa koiralle.

”Eläinhierojan ja -valmentajan yleissivistykseen kuuluu tuntea erilaisia laitehoitoja, jotta niitä voi suositella asiakkailleen, vaikka itsellä ei mitään laitetta olisikaan”, toteaa hevostalousalan tuntiopettaja Minna Harmoinen.


Parituntisen laserkoulutuksen aikana Orkosalo-Paananen käy läpi laserhoidon perusteet: miten laservalo hoitaa kehoa, mihin vaivoihin laserhoito parhaiten auttaa ja mitä laserhoitolaitteen valinnassa kannattaa huomioida.


”Koirat saavat laserhoidosta apua spondyloosiin ja hevoset jänne- ja hankosidevaurioihin”, antaa Orkosalo-Paananen muutaman hoitoesimerkin.


Harmoisella on itselläänkin kokemusta laserhoitojen antamisesta, sillä hän työskentelee tuntiopettajuuden lisäksi eläinfysioterapeuttina. Laserhoitoihin hän käyttää Theralux Touch -laserhoitolaitetta.


”Laserhoitolaite helpottaa fyysistä työtäni erittäin paljon. En pystyisi työskentelemään enää ilman sitä. Laserointi auttaa esimerkiksi arkojen alueiden lihaskireyksiin, joita olisi muuten haastava käsitellä. Olen saanut hyviä hoitotuloksia myös ravihevosteni nivelvaivoihin. Myös haavat ovat menneet laserilla tosi nopeasti kiinni”, kertoo Harmoinen.

 

Lisätietoa:

Silva Orkosalo-Paananen

Laserkouluttaja

014 241 488

silva.orkosalo@keypoint.fi


Comments


bottom of page