top of page

Miten laservalo hoitaa kehoa?

Meiltä pyydetään usein yksinkertaistettua selitystä sille, mitä laserhoito on ja miten laservalo nopeuttaa toipumista, vähentää kipuja ja tehostaa lihashuoltoa. Tässä artikkelissa tartun tähän haasteeseen ja pyrin antamaan vastauksen mahdollisimman selkeästi.


Ensinnäkin laservalo on sähkömagneettista säteilyä – aivan kuten kaikki muukin valo. Valo puolestaan koostuu fotoneista eli valohiukkasista, joissa on energiaa. Siinä missä kasvit osaavat hyödyntää auringon energiaa yhteyttämiseen, keho osaa hyödyntää laservalon energiaa vaurioituneiden solujen korjaamiseen.


Laserhoitoa antaessasi sinä stimuloit soluja – tarkemmin sanottuna solujen mitokondrioita, jotka vastaavat solujen energia-aineenvaihdunnasta. Vaurioituneessa solussa aineenvaihdunta on häiriintynyt, mikä näkyy kehossa tulehduksena ja turvotuksena.


Laserhoito poistaa tulehdusta ja turvotusta, koska laservalon energia käynnistää soluissa kemiallisia reaktiota, jotka auttavat mitokondriota palauttamaan aineenvaihdunnan normaaliksi.


Kehon omia kemiallisia prosesseja ovat

  • aineenvaihdunnan kiihtyminen,

  • verenkierron lisääntyminen,

  • lymfanestekierron lisääntyminen,

  • solujen energiamolekyylien toiminnan (ATP) kiihtyminen,

  • solujen rakenneosien toiminnan (kollageeni) kiihtyminen,

  • rustokudoksen muodostumisen (kondrosyytti) kiihtyminen ja

  • kipua lievittävien mielihyvähormonien (endorfiini, serotoniini) erityksen lisääntyminen.

Jäikö jokin asia vielä mietityttämään? Jos jäi, ota rohkeasti yhteyttä. Kerro myös, jos haluat tietää jotain muuta laserhoidosta, niin kirjoitan aiheesta artikkelin.

 

Ota yhteyttä:

Silva Orkosalo-Paananen 014 241 488

silva.orkosalo@keypoint.fi


Comentarios


bottom of page