top of page

Laserhoitolaitteen valintaopas

Laserhoitolaitteen valinnassa on huomioitava ainakin kaksi omaan hoitotyöhön liittyvää asiaa:

  1. Mitä kehon ongelma-alueita hoidat?

  2. Minkä kokoisia eläimiä hoidat?

Mitä kehon ongelma-alueita hoidat?

Laserhoitolaitteen aallonpituus vaikuttaa siihen, kuinka syvälle kehoon lasersäde vaikuttaa. Voit valita Theralux®-laserhoitolaitteen mallin joko aallonpituudella 660 nm, 808 nm tai 904 nm.

  • 600–660 nm soveltuvat parhaiten ihon ja limakalvojen hoitoon.

  • 805–830 nm soveltuvat parhaiten jänteiden ja lihasten hoitoon.

  • 904 nm ja korkeammat aallonpituudet soveltuvat parhaiten nivelten, jänteiden ja luiden hoitoon. Korkeat aallonpituudet hoitavat tehokkaasti myös ihoa, limakalvoja ja lihaksia.

Laservalo vaikuttaa syvälle soluihin. Laserhoito.
Laservalo vaikuttaa syvälle soluihin.

Vaikutussyvyyteen voi vaikuttaa myös pulssittamalla lasersädettä.


Theralux®-laserhoitolaitteet aallonpituudella 660 nm ja 808 nm ovat jatkuvan aallon laserhoitolaitteita, joita voi halutessaan pulssittaa valitsemalla joko taajuuden välillä 1–55 000 Hz tai valmiita laserhoitoihin soveltuvia taajuuksia (Nogier).


Theralux®-laserhoitolaitteet aallonpituudella 904 nm ovat pulssitettuja. Niitä voi lisäksi pulssittaa valitsemalla joko taajuuden välillä 1–55 000 Hz tai valmiita laserhoitoihin soveltuvia taajuuksia (Nogier).


Minkä kokoisia eläimiä hoidat?

Valikoimastamme Theralux DT Go -laserhoitolaitteisiin on valittavissa erikokoisia hoitopäitä, joita voi vaihtaa eläimen ja kehon ongelma-alueen koon mukaan. Theralux Touch TX4 -laserhoitolaitteessa on vain yksi hoitopää.


  • Yhden (1) laserdiodin hoitopään pinta-ala on n. 1 cm2.

  • Neljän (4) laserdiodin hoitopään pinta-ala on n. 10 cm2.

  • Kuuden (6) laserdiodin hoitopään pinta-ala on n. 15 cm2.


Voit hoitaa pienemmällä hoitopäällä myös kehon isoja ongelma-alueita, mutta hoitoaika on vain pidempi kuin isommalla hoitopäällä hoidettaessa.


Esimerkiksi kuuden laserdiodin hoitopäällä hoidat saman kehon ongelma-alueen yli 30 prosenttia nopeammin kuin neljän laserdiodin hoitopäällä.


Theralux-vinkki: Laserhoidon kestoon vaikuttaa hoitopään koon lisäksi laserdiodin antoteho. Theralux®-laserhoitolaitteissa yhden laserdiodin teho on 50 mW, jolloin esimerkiksi neljän laserdiodin hoitopään kokonaisteho on 200 mW ja kuuden laserdiodin hoitopään kokonaisteho on 300 mW.

Jäikö jokin asia vielä mietityttämään? Kysy meiltä!

 

Ota yhteyttä Theralux-tiimiin: 014 241 488

044 722 2235

sales@keypoint.fiComments


bottom of page