top of page

Laserhoidon työnäytökset keräsivät monikymmenpäisen osallistujajoukon Ouluun

Laserhoidon työnäytös -kiertue käynnistyi Oulun alueelta 26.–27. maaliskuuta. Hevoskuntoutuksen uranuurtaja Laura Biskop veti työnäytökset Virpiniemen Kivitallilla, Syrjälänpellon hevospalvelut -tilalla ja Äimäraution raviradalla. Työnäytöksiin osallistui yhteensä noin 60 laseroinnista kiinnostunutta hevosihmistä.

KUVA: Päivi Erkkilä osallistui laserhoidon työnäytökseen Virpiniemen Kivitallilla.
Päivi Erkkilä osallistui laserhoidon työnäytökseen Virpiniemen Kivitallilla.

Virpiniemen Kivitallilla työnäytökseen osallistui hevosenomistaja Päivi Erkkilä Haapavedeltä. Erkkilällä oli ollut ennen Haapavedelle muuttoa hevonen Kivitallilla.


”Tunsin Lauran etukäteen, sillä olen ollut usein mukana kuskaamassa hevosia hoitoon hänen hevoskuntoutuskeskukseensa. Oli mielenkiintoista päästä näkemään taas Lauran työskentelyä, sillä itselläni ei juurikaan ole kokemusta laserin käytöstä, vaikka palveluna olen sitä kyllä hankkinut hevosilleni”, kertoo Erkkilä.


Vinkkejä esimerkiksi hankosidevamman laserointiin

Erkkilä sai työnäytöksestä vahvistusta, että hän voisi itsekin oppia laseroimaan. Laserhoitolaitteesta olisi arjen hyötyä omien hevosten kanssa. Tällä hetkellä Erkkilällä on eläkeläishevonen, jonka hankosidevamma on uusinut jo kolmeen kertaan. Erkkilää kiinnostaisi myös opiskella laserointia niin, että hän voisi myydä laserointia palveluna.


”Työnäytöksen antia oli, että sain ohjausta oikean hoito-annoksen ja -taajuuden määrittämiseen eri vaivoille. Oli mukava kuulla, että Theralux Touch -laserhoitolaitteessa on myös valmiita hoito-ohjelmia”, toteaa Erkkilä.

Laura Biskop veti työnäytökset Virpiniemen Kivitallilla, Syrjälänpellon hevospalvelut -tilalla ja Äimäraution raviradalla.
Laura Biskop veti työnäytökset Virpiniemen Kivitallilla, Syrjälänpellon hevospalvelut -tilalla ja Äimäraution raviradalla.

Sekä Syrjälänpellon Hevospalvelut -tilalla että Äimäraution raviradalla työnäytökseen osallistunut Marjo Parpala oli tyytyväinen, että työnäytöksessä käytiin läpi eri hoito-ohjelmia eri vaivojen hoitamiseen. Myös hänen hevosellaan oli ollut hankosidevamma, jonka hoitamiseen hän oli vuokrannut Theraluxilta laserhoitolaitteen.


”Halusin ammentaa lisätietoa laitteen käytöstä osallistumalla kahteen työnäytökseen. Äimäraution raviradalla pidettyyn työnäytökseen vein kaksi hevostani demohevosiksi, joiden erinäisiä vammoja hoidettiin laserilla. Tämä syvensi edellisen päivän oppimista omilla hevosilla kokeillen”, kertoo Parpala.


Kiitos laserhoidon työnäytösten järjestelyistä: Nelli Lindholm, Äimäraution ravirata, Sari Vesala, Syrjälänpellon Hevospalvelut -tila ja Johanna Riihijärvi, Virpiniemen Kivitalli. Seuraava työnäytös on 24. huhtikuuta Kuopion raviradalla. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Comments


bottom of page