top of page

Hevoshierojat.fi tarjoaa laserhoitoa Etelä- ja Keski-Suomen alueella

Hevosen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiminen on työtä, joka on kaikkien hoitotoimenpiteiden summa. Juuri siksi hevoshieroja Eija Viinikainen ja hänen kollegansa aloittavat aina asiakkuuden kartoittamalla hevosen taustatiedot, arvioimalla hevosen liikeradat, rakenteen ja varusteiden sopivuuden sekä tutkimalla hevosen läpi palpoiden. Tietojen pohjalta syntyy hierontasuunnitelma, joka sisältää tarvittaessa laserhoitoa.

Hevoshieroja Eija Viinikainen antaa laserhoitoa Tuuli Lehdon islanninhevoselle Flótti frá Mósfellsbaelle, joka nauttii säännöllisesti hieronnasta ja laserhoidosta osana kilpailevan hevosen lihashuoltoa.

Viinikainen ja hänen kollegansa ovat koulukavereita koulutuskeskus Salpauksesta. Keväällä 2022 he suorittivat hevostalouden ammattitutkinnon ja perustivat tiimin hevoshierontapalvelujen tarjoamiseen Etelä- ja Keski-Suomen alueella. Hevoshierojat.fi on löytynyt kesäkuusta 2022 alkaen somekanavista ja vastikään tiimi avasi uunituoreet kotisivut.


”Tarjoamme hevosenomistajille helppoutta, sillä sivuillamme on karttapalvelu, josta voi hakea lähimmän hevoshierojan. Meidän kanssa asioidessa voi olla varma, että tarjolla on ammattitaitoista palvelua hevosen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


Tarjoamme samalla koko tiimimme osaamisen asiakkaidemme käyttöön, sillä konsultoimme tarvittaessa toisiamme”, kertoo Viinikainen.


Hevoshierojat.fi-tiimiin kuuluu kuusi hevoshierojaa, joista neljällä on käytössään Theralux Touch TX4-VET -laserhoitolaite.


”Kiinnostuimme jo opintojen aikana laserhoitolaitteen hankinnasta, sillä monet harjoitusasiakkaat kyselivät meiltä laserhoitoja. Hankin itse ensimmäisenä Theralux-laserhoitolaitteen. Vinkkauksestani myös muut päätyivät lopulta Theraluxiin, sillä se on kotimainen laserlaite ja vaikutti hinta-laatusuhteeltaan parhaalta vaihtoehdolta”, kertoo Viinikainen.


Laserhoito on yksinkertaista ja helppoa

Hevoshierojat.fi-tiimin jäsenet tarjoavat laserhoitoa myös erillisenä palveluna, ilman hierontaa. Yhden hoitokerran hinta on 40–45 euroa. Yksi Viinikaisen laserhoitoa tarvitsevista hevosasiakkaista poti vakava-asteista nivelrikkoa.


”Viikon laserhoitojakson jälkeen hevonen alkoi liikkua symmetrisesti ja mikä hienointa; se alkoi liikkua mielellään, kun kivut hellittivät”, muistelee Viinikainen.


Viinikaisen mukaan laser on hevoshierojalle tärkeä apuväline, jolla voi vaikuttaa vaivojen syytasolle aina solujen toimintaan. Laserhoidon vaikutukset näkee usein hevosen elekielestä, kun huulet alkavat väpättää ja silmiin tulee raukea ilme.


”Olen saanut laserhoidosta aivan mieletöntä palautetta myös hevosenomistajilta. Eräskin asiakas oli aivan ihmeissään, kun hänen hevosensa sai jo yhdestä hoitokerrasta apua selkärangan kipuun. Eron huomasi ratsastettaessa heti laserhoidon jälkeen. Laserhoito on niin yksinkertainen ja helppo tapa hoitaa hevosta”, kiittelee Viinikainen.


Hevoshierojat.fi-tiimiin kuuluvat Etelä-Suomen alueelta Sonja Korvenheimo, Piia Järvimäki, Enni Hämäläinen, Salli Tikkakoski ja Siru Karhuniemi. Hevoshieroja Eija Viinikainen toimii Keski-Suomen alueella.Kommentarer


bottom of page