top of page

Laser nopeuttaa hoitotuloksia vesimatolla

”Hoidan laserilla vesimatolla kuntouttamiani hevosia. Liike on erittäin tehokasta hoitoa moniin vaivoihin ja saan sillä entistäkin nopeampia hoitotuloksia laseroinnin avulla. Jo vartin laserointi löystyttää hevosen lihaskalvot ja pehmentää lihakset niin hyvin, että liikkuminen vesimatolla helpottuu ja voimme keskittyä kuntoutuksessa lihasten vahvistamiseen.


Hevosen laserhoito
Liisa Puupponen, Uusitalon Hevostila

Tunnen sormissani jo laseroinnin aikana, kun kireä kudos alkaa pehmetä. Rentoutumisen näkee hevosestakin, kun se rauhoittuu, laskee päänsä ja haukottelee. Vesimatolla hevonen puolestaan alkaa jumpata oikeilla liikeradoilla, kun kudokset eivät enää kiristä.


Hoitotulosten saamiseksi on tärkeä osata käyttää eri taajuuksia kudosten eri tiloihin. Itse käytän Nogier E -taajuutta syviin ja tukkoisiin lihaksiin, ja vaihdan Nogier C:hen, kun lihas hieman pehmenee. Nogier G puolestaan soveltuu turvotuksen hoitoon. Vuorottelen sitä CW50-taajuuden kanssa jänne- ja hankositeiden hoidossa.


Taajuuksien käytössä pitää myös osata lukea hevosta, sillä ne reagoivat yksilöllisesti. Yleensä hevonen muuttuu levottomaksi, jos taajuus on väärä. Samoin käy, jos lihasta on ylihoidettu. Sopiva hoito-aika minun kokemukseni perusteella on noin 20 minuuttia. Sen jälkeen hevonen ei tunnu enää vastaanottavan laserhoitoa.


Olen suositellut Theralux Touch -laserhoitolaitetta kaikille tutuilleni, koska se on ollut helppokäyttöinen ja erittäin kestävä päivittäisessä käytössäni. Laserlaite on käynyt viiden vuoden aikana vain kerran huollossa, ja silloinkin siksi, että asiakas tiputti sen vahingossa lattialle.


Tykkään myös Theralux Touch -laserhoitolaitteen langattomuudesta ja siitä, että se on niin kätevän kokoinen. Kädessä pidettävä laserhoitolaite on huoleton etenkin hevosen jalkoja hoidettaessa. Voin keskittyä laserhoitoon, kun minun ei tarvitse miettiä, mihin sijoitan laserlaitteen hevosen ulottumattomiin.”

 

Liisa Puupponen

Hevosyrittäjä ja hevoshieroja

Theralux Touch (808) -laserhoitolaitteen käyttäjät helmikuusta 2016 saakka


Theralux-vinkki: Anna laserhoitoa ennen vesikävelyä, koska Theralux-laserhoitolaite on roiskevesisuojattu, ei vesitiivis.


Comments


bottom of page