top of page

2021 on tuplajuhlavuosi

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta Keypointin perustamisesta ja 10 vuotta siitä, kun aloimme valmistaa Theralux-laserhoitolaitteita.


Alkuperäisiä tuotteitamme ovat viiva-, piste- ja ristilaserit. Yksi asiakkaistamme on terveysteknologiayritys Merivaara, jonka Q-Flow-leikkausvalaisimen heijastettu käyttöliittymä on toteutettu laserilla.


30-juhlavuosi
Keypoint Oy on perustettu vuonna 1991.

Theralux-laserhoitolaitteiden valmistus käynnistyi vuonna 2011, kun Keypointin perustaja Jorma Orkosalo innostui laserin hyödyntämisestä hoitolaitteena. Hän kuuli aiheesta Kuopion yliopistollisen sairaalan fyysikoilta, kun he suunnittelivat yhdessä laseria potilaiden asemointiin syöpähoitojen aikana. Työn ohessa fyysikot kertoivat tohtori Pekka J. Pöntisestä, joka oli käyttänyt laseria lääketieteellisenä hoitomuotona ja kirjoittanut aiheesta kirjan vuonna 1988.


Pitkä osaaminen lasereissa mahdollisti nopean laserhoitolaitteiden tuotannon käynnistyksen. Laserin tehoa ja aallonpituutta vain säädettiin sopivaksi eläinten hoitamiseen, muuten laserteknologia pysyi samana. 

Lisätietoa:

Silva Orkosalo-Paananen

014 241 488

silva.orkosalo@keypoint.fi


bottom of page